Kurs & Upplevelse

Nu kan du anmäla dig till årets Grundkurs i ekologiskt odling!

 

Årets grundläggande kurs i ekologisk odling startar i april. 6 kurstillfällen fördelat på 4 under våren/försommaren och 2 på sensommar/höst, måndagskvällar 17.00-20.00. Kurstillfällena ligger i tid för att du ska kunna använda dina nya kunskaper i din egen odling redan i år. Vill du veta mer om kursinnehållet så klicka HÄR .

Är ni en grupp som skulle vilja ha en kurskväll inom ett specifikt område - kontakta oss så bokar vi ett tillfälle utanför ordinarie kurs.

Trädgårdsguidningarna på torsdagar kl 18 ger också mycket kunskap och möjlighet för frågor.

 

Fördjupningskurser

i Matjord och Hjärtats jordmån

 

I år fokuserar fördjupningkurserna på Jord, både den Matjord vi odlar grönsaker och blommor i och Hjärtats jordmån, som vi odlar livet i. Det är 2 separata kurser, en i maj och en i augusti, lördagar 10.00-15.00. Första kursen förjupar sig i hur vi kan odla en god matjord utifrån forskningens senast rön och andra kursen tar sin utgångspunkt i Kristen tro i odlandet av hjärtats jordmån.

Mer information finns HÄR.

En gratis

upplevelse av Björnhyltans Trädgård!

Under Gårdsbutikens öppettider är du alltid välkommen att själv strosa i odlingarna, njuta av Livsrummet i växthuset, fika medhavd fikakorg eller en glass från butiken eller vandra Carlssons promenad på egen hand.

 

Varje torsdag under Gårdsbutikens säsong finns det möjlighet att följa med på en guidad tur i odling och växthus.

Guidningen kostar 50:-/person

Välkommen att njuta!

Upplevelser & Besök

 

Under växtsäsongen Maj - September kan du onsdagar och lördagar boka en upplevelse utöver det vanliga. Vi tar emot grupper på upp till 40 personer. För den lilla gruppen finns dessutom exklusiva erbjudande...

 

3 olika progam för grupper

Fika med bulle, kaka och dryck ingår i alla program.

 

Under ett 2 timmar långt besök kan du

 

  • Få en guidad tur i trädgård, växthus och odlingar allt efter säsong och intresse. Guidningen varvas med information om ekologi i teori och praktik. Möjlighet till frågestund finns. Fika i Livsrummet eller utomhus beroende på vädret.

 

  • Gå Carlssons promenad - en vandring i Anders fotspår längs gårdens ägor. Ander började bygga upp Björnhyltan för 100 år sedan. Vi berättar om livet på gården och i bygden under Anders levnad. Vandringen är ca 1 km, men berättelsen kan också ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.

 

  • Lyssna till "Ett hållbart liv" i ord och ton. Ur ett kristet perspektiv berättar vi med ord och sång om vårt liv som Guds förvaltare. Vi delar våra tankar om en hållbar tro i en värld som behöver vår omtanke mer än någonsin. Programmet ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.

 

Kostnad:

upp till 10 personer 2000 kr + 50 kr/person

11-20 personer 2500 kr + 50 kr/person

21-30 personer 3000 kr + 50 kr/person

31-40 personer 3500 kr + 50 kr/person

En exklusiv upplevelse

för max 8 peroner

 

Under 3 timmar långt besök får du

 

  • En smakupplevelse i dess rätta miljö. Tillsammans tillagar och äter vi säsongens grönsaker med tilltugg och dryck.Vi leder samtalet runt bordet som kan handla om matens plats i livet, slit & släng, "vad är kvalitet?", tänka ekologiskt eller "hur odlar man...?". Kaffe o kaka ingår.

 

  • En kreativ upplevelse av doft, färg och form. I en workshop får du vägledning i att arrangera blommor och blad i oasis eller bukett. växthmaterialet kommer uteslutande från Björnhyltans Trädgården därför går upplevelsen bara boka onsdagar och lördagar mellan 15 aug - 30 sept. Fika med smörgås och kaka ingår.

 

Kostnad:

500 kr/person, minimum 2000 kr/grupp

i priset ingår allt material och mat