Kurs & Upplevelse

Odlingkursen är fulltecknad, men du kan gå en trädgårdsguidning!

 

Årets grundläggande kurs i ekologisk odling är fulltecknad. Är ni en grupp som skulle vilja ha en kurskväll inom ett specifikt område - kontakta oss så bokar vi ett tillfälle utanför ordinarie kurs. Vill du veta mer om kursinnehållet, kanske inför deltagande nästa år så klicka HÄR eller på bilden nedan så får du mer information.

Trädgårdsguidningarna på torsdagar kl 18 ger mycket kunskap och möjlighet för frågor.

En gratis

upplevelse av Björnhyltans Trädgård!

Under Gårdsbutikens öppettider är du alltid välkommen att själv strosa i odlingarna, njuta av Livsrummet i växthuset, fika medhavd fikakorg eller en glass från butiken eller vandra Carlssons promenad på egen hand.

 

Varje torsdag under Gårdsbutikens säsong finns det möjlighet att följa med på en guidad tur i odling och växthus.

Guidningen kostar 50:-/person

Välkommen att njuta!

 

3 olika progam för grupper

Fika med bulle, kaka och dryck ingår i alla program.

 

Under ett 2 timmar långt besök kan du

 

  • Få en guidad tur i trädgård, växthus och odlingar allt efter säsong och intresse. Guidningen varvas med information om ekologi i teori och praktik. Möjlighet till frågestund finns. Fika i Livsrummet eller utomhus beroende på vädret.

 

  • Gå Carlssons promenad - en vandring i Anders fotspår längs gårdens ägor. Ander började bygga upp Björnhyltan för 100 år sedan. Vi berättar om livet på gården och i bygden under Anders levnad. Vandringen är ca 1 km, men berättelsen kan också ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.

 

  • Lyssna till "Ett hållbart liv" i ord och ton. Ur ett kristet perspektiv berättar vi med ord och sång om vårt liv som Guds förvaltare. Vi delar våra tankar om en hållbar tro i en värld som behöver vår omtanke mer än någonsin. Programmet ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.

 

Kostnad:

upp till 10 personer 2000 kr + 50 kr/person

11-20 personer 2500 kr + 50 kr/person

21-30 personer 3000 kr + 50 kr/person

31-40 personer 3500 kr + 50 kr/person

En exklusiv upplevelse

för max 8 peroner

 

Under 3 timmar långt besök får du

 

  • En smakupplevelse i dess rätta miljö. Tillsammans tillagar och äter vi säsongens grönsaker med tilltugg och dryck.Vi leder samtalet runt bordet som kan handla om matens plats i livet, slit & släng, "vad är kvalitet?", tänka ekologiskt eller "hur odlar man...?". Kaffe o kaka ingår.

 

  • En kreativ upplevelse av doft, färg och form. I en workshop får du vägledning i att arrangera blommor och blad i oasis eller bukett. växthmaterialet kommer uteslutande från Björnhyltans Trädgården därför går upplevelsen bara boka onsdagar och lördagar mellan 15 aug - 30 sept. Fika med smörgås och kaka ingår.

 

Kostnad:

500 kr/person, minimum 2000 kr/grupp

i priset ingår allt material och mat

Upplevelser & Besök

 

Under växtsäsongen Maj - September kan du onsdagar och lördagar boka en upplevelse utöver det vanliga. Vi tar emot grupper på upp till 40 personer. För den lilla gruppen finns dessutom exklusiva erbjudande...

Peder & Lotta Wendefors

Ambjörnarp, Tranemo

tfn +46 73 845 57 77

+46 76 779 52 93