Kurs & Upplevelser
Ekologiskt odlat Krav
Bjornhyltans Garten
Bjornhyltans Garden
Björnhyltans Trädgård

 

 Grundkurs i ekologiskt odling

Årets grundläggande kurs i ekologisk odling startar i april.   

För information klicka här!

 

Är ni en grupp som skulle vilja ha en kurskväll inom ett specifikt område - kontakta oss så bokar vi ett tillfälle utanför ordinarie kurs.

 

Sparrisguidningar på fredagar kl 17.00 i Maj ger dig kunskaper i sparrisodling.

Trädgårdsguidningarna

på torsdagar kl 18 (juli-sept)  ger också mycket kunskap och möjlighet för frågor.

En gratis

upplevelse av Björnhyltans Trädgård!

Under Gårdsbutikens öppettider är du alltid välkommen att själv strosa i odlingarna, njuta av Livsrummet i växthuset, fika medhavd fikakorg eller en glass från butiken eller vandra Carlssons promenad på egen hand.


Varje fredag under maj och varje torsdag under juli-september finns det möjlighet att följa med på en guidad tur i odling och växthus.

Guidningen kostar 60:-/person

 

Välkommen att njuta!

Peder & Lotta Wendefors

Ambjörnarp, Tranemo,

5 mil sydväst om Borås

tfn +46 73 845 57 77

+46 76 779 52 93

Upplevelser & Besök


Under växtsäsongen Maj - September kan du onsdagar och lördagar boka en upplevelse utöver det vanliga. Vi tar emot grupper på upp till 40 personer. För den lilla gruppen finns dessutom exklusiva erbjudande... 


3 olika progam för grupper

Fika med bulle, kaka och dryck ingår i alla program.


Under ett 2 timmar långt besök kan du


  • Få en guidad tur i trädgård, växthus och odlingar allt efter säsong och intresse. Guidningen varvas med information om ekologi i teori och praktik. Möjlighet till frågestund finns. Fika i Livsrummet eller utomhus beroende på vädret.


  • Gå Carlssons promenad - en vandring i Anders fotspår längs gårdens ägor. Ander började bygga upp Björnhyltan för 100 år sedan. Vi berättar om livet på gården och i bygden under Anders levnad. Vandringen är ca 1 km, men berättelsen kan också ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.


  • Lyssna till "Ett hållbart liv" i ord och ton. Ur ett kristet perspektiv berättar vi med ord och sång om vårt liv som Guds förvaltare. Vi delar våra tankar om en hållbar tro i en värld som behöver vår omtanke mer än någonsin. Programmet ges i växthusets Livsrum där vi också fikar tillsammans.


Kostnad:

upp till 10 personer    2000 kr + 60 kr/person

11-20 personer            2500 kr + 60 kr/person

21-30 personer            3000 kr + 60 kr/person

31-40 personer            3500 kr + 60 kr/person

En exklusiv upplevelse

för max 8 peroner


Under 3 timmar långt besök får du


  • En smakupplevelse i dess rätta miljö. Tillsammans tillagar och äter vi säsongens grönsaker med tilltugg och dryck.Vi leder samtalet runt bordet som kan handla om matens plats i livet, slit & släng, "vad är kvalitet?", tänka ekologiskt eller "hur odlar man...?". Kaffe o kaka ingår.


  • En kreativ upplevelse av doft, färg och form. I en workshop får du vägledning i att arrangera blommor och blad i oasis eller bukett. växthmaterialet kommer uteslutande från Björnhyltans Trädgården därför går upplevelsen bara boka onsdagar och lördagar mellan 15 aug - 30 sept. Fika med smörgås och kaka ingår.


Kostnad:

600 kr/person, minimum 2400 kr/grupp

i priset ingår allt material och mat